ساختمان >> فونداسیون - اسکلت
پیش از اینکه بخواهید با انواع وال پستها آشنا شوید، میبایست ابتدا بدانید وال پست چیست؟ بهطور خلاصه وال پست یکی از تجهیزات در صنعت ساختمان است که معمولاً از پروفیل ساخته میشود و استحکام دیوار و اسکلت ساختمان را افزایش میدهد. در ادامه این مطلب قصد داریم به شرح کاربرد وال پست، انواع وال پست، نحوه اجرای وال پست و اشتباهات رایج در اجرای وال پست بپردازیم.
وال پست چیست؟
به پروفیلهایی که در بین ستونها نصب میشوند، وال پست گفته میشود. در واقع، تیغهها و دیوار، به کمک وال پستها میتوانند اتصال قویتری به اسکلت سازه داشته باشند. ممکن است به جای نام وال پست، نام نگهدارنده دیوار به گوشتان بخورد که هر دو نام صحیح است. طراحی وال پست بهصورت یک تیر-ستون است که در فریمهایی با دهانه زیاد قرار میگیرد. به بیان دیگر وال پست، کلافی برای یکپارچگی دیوار در طولهای مشخص است. برای اجرای وال پست در پروژه خود حتماً نیاز به پروفیل دارید.
از وال پست در ایران، بیشتر در دهه اخیر و پس از وقوع زلزله کرمانشاه استفاده میشود. پس از وقوع این زلزله، مهندسان دریافتند که ممکن است اسکلت ساختمان آسیبی نبیند و فرو نریزد، اما همچنان دیوارها دچار خرابی و فروریختگی شوند. وال پست در 2 نوع بتن آرمه و فلزی ساخته میشود که نوع فلزی با استفاده از قوطی، نبشی و ناودانی ساخته میشود. اگر قصد استفاده از وال پست را دارید، میبایست از قیمت ناودانی نیز مطلع باشید تا بتوانید هزینه اتمام پروژه را تخمین بزنید.
انواع وال پست
از نظر کاربرد در سازه، معمولاً وال پست به دو نوع افقی و عمودی تقسیم میشود که هرکدام نحوه اجرای متفاوتی دارند.
وال پست افقی
از وال پست افقی برای درگیر کردن اسکلت فلزی با دیوار استفاده میشود؛ که این موضوع باعث قدرتمندتر شدن هرچه بیشتر دیوارها خواهد شد.
وال پست عمودی
از وال پست عمودی در جایی که دهانه سازه بسیار بزرگ باشد استفاده میشود و آن را به صورت قائم از طبقه پائینی جوش میدهند.
نحوه اجرا وال پست چگونه است؟
معمولاً برای اینکه وال پست را درون سازه جایگذاری کنند، قبل از مرحله بتنریزی، داخل قالبها، پلیت قرار میدهند و بعد از بتنریزی، همان پلیتها را برای اجرای وال پست استفاده میکنند. از انکر بولت هم برای قرار دادن پلیتها درون تیر و ستونها میتوان استفاده کرد. پس از آن، امکان اتصال دیوارها به بخشهای دیگر سازه امکانپذیر میشود. با توجه به اینکه پایه اصلی پلیت از ورق سیاه ساخته شده است، برای استفاده و اجرای پلیت، باید استعلام قیمت ورق سیاه را بگیرید.
اجرای اصلی وال پست با علامت زدن محل اتصال به سقف و کف، مطابق با نقشه آغاز میشود. بعد از مرحله علامت زدن، نوبت به نصب ورقهای اتصال و جوش دادن وال پست فلزی به قسمت بالا و پایین میرسد. سپس یکطرف بلوک را قرار میدهند و طرف دیگر را با اره میبرند تا جای وال پست مشخص شود. اجرای وال پست در سازههای ساختمانی مختلف، متفاوت است. در ادامه این بخش، به شرح آنها خواهیم پرداخت:
2 اشتباه رایج در اجرای وال پستها
در بعضی پروژهها معمولاً پیمانکاران برای کاهش هزینهها، در اجرای کلافهای افقی وال پست، به جای میلگرد، از نبشی استفاده میکنند که این کار باعث کمتر شدن استحکام سازه میشود. اگر شما یک مهندس تازهکار هستید و میخواهید اولین پروژه خود را آغاز کنید، علاوه بر رعایت نکات در اجرای وال پست، میبایست از قیمت نبشی نیز مطلع باشید.
یک اشتباه رایج دیگر در اجرای وال پستها این است که پیمانکاران برای کاهش هزینه، اجرای پشت به پشت نبشیهای افقی و عمودی را رعایت نمیکنند. عدم رعایت این نکته، باعث میشود که تنها، یک سمت دیوار داخل نبشی قرار بگیرد.
5 نکته مهم در اجرای وال پستها
1. در اجرای وال پستهای افقی، برای استحکام هرچه بیشتر، باید از میلگرد آجدار سایز 14 در فاصلههای 1 الی 1.5 متری استفاده و سقف را به سازه متصل کنید. (تمامی پروفیلها چه افقی و چه عمودی، باید ضدزنگ باشند)
2. برای جلوگیری از ترکهای ناشی از نازککاری ساختمان، حتماً روی پروفیل، رابیتس یا توری مرغی قرار دهید و آنها را با سیم گالوانیزه محکم کنید.
3. در صورتی که پروفیل وال پست شما نبشی دوبل است، هنگام ساخت دهانه، آن را 1 سانتیمتر بیشتر از ضخامت دیوار حمایتکننده در نظر بگیرید تا تیغه بهصورت کامل درون آن قرار بگیرد.
4. در صورتی که وال پست شما عمودی است، در فاصله 1 متر به 1 متر، شاخکها را به قوطی یا نبشیهای وال پست، با استفاده از میلگرد آجدار سایز 10 جوش دهید. این امر سبب به وجود آمدن قدرت کافی در بین وال پست و تیغه میشود و در هنگام وارد شدن بار جانبی، دیوار محکم میماند.
5. اگر وال پست در کنار ستون قرار دارد، فاصله 4 تا 5 سانتیمتری بین ستون و وال پست را حتماً رعایت کنید و از مصالح نرم مانند پلاستوفوم و یا یونولیت استفاده کنید.
ضوابط استفاده از وال پست چیست؟
• طبق آییننامه وال پستها، در صورت اضافه شدن طبقات یا بالا رفتن ارتفاع ساختمان استفاده از وال پست الزامی است.
• باید لبه قائم تیغهها جوش داده شود و به بخش دیگر سازه از جنس فولاد یا بتن، متصل شود.
• ستونی که وال پست به آن متصل میشود، حداقل بایستی یک ناودانی نمره 6 باشد که استحکام کافی را داشته باشد.
• طبق بند ۴-۹-۱-۳ مقررات ملی ساختمان، دیوارهای اطراف باید توسط وال پست ایمن شوند.
برای اطلاع بیشتر از قیمت مقاطع فولادی مختلف موردنیاز برای اجرای وال پست، ما به شما وب سایت https://www.asroon.ir را به شما معرفی میکنیم.
آخرین آگهی های ساختمان >> فونداسیون - اسکلت
آخرین آگهی ها |
۱۴۰۳/۱/۳۰
|
جوشکاری اجرای انواع سقفهای سبک (شیروانی) و سنگین
اجرای انواع سقفهای اسکلت فلزی سنگین اجرای انواع سقفهای شیروانی سایبان بارانگیر رابیتس و... اجرای انواع راه پله های تک محوره و گرد نصب انواع نماهای رنگی ...
مجید ارچندانی
،
ایران »» کرمان
،تلفن:۰۹۱۳۷۶۸۸۲۹۲
|