چطور مشاور املاک تاسیس کنیم ؟ اگر قصد تاسیس مشاور املاک را دارید برای اطلاع از مراحل تاسیس مشاور املاک ، شرایط تاسیس مشاور املاک ، نحوه تاسیس مشاور املاک قبل از هر کاری این مطلب را بخوانید تا قبل از هر اقدامی بیشتر با روالی که باید طی کنید آشنا شوید.
معرفی شغل مشاور املاک
مشاور املاک کاری با صد ها سال پیشینه بدون شک یکی از مهم ترین شغل های جهان است. اهمیت این شغل به خاطر ارتباط قوی با یکی از مهم ترین مسائل اقتصادی یعنی بخش مسکن است و از طرف دیگر به خاطر ارتباط با یکی از چند عنصر مهم زندگی انسان بعد از آب و هوا و غذا یعنی داشتن سر پناه برای هر خانواده اهمیت این شغل را خیلی زیاد نموده است.
یک مشاور املاک چقدر درآمد دارد؟
این موضوع بر کسی پنهان نیست که مشاور املاک یکی از پردرآمدترین مشاغل در دنیا است و اگر بخواهیم مشاغل آزاد را از لحاظ میزان درآمد در یک جدول قرار بدهیم بدون شک مشاور املاک جزو ۱۰ شغل پردرآمد دنیا خواهد بود.
از طرفی مهم تر از میزان درآمد این کار ، میتوان به مقدار پیشرفت افراد شاغل در این صنف اشاره کرد قطعا" مشاغل پردآمد زیادی وجود دارند اما اینکه یک شغل پتانسیل پیشرفت را داشته باشد مساله بسیار مهمی است و خوشبختانه مشاور املاک شغلی است که این پتانسیل را دارد که پیشرفت مادی خوبی داشته باشد.
بعنوان مثال به جرات می توان گفت که خیلی از برج سازان و حتی انبوه سازان کار خود را از مشاور املاک شروع کرده اند.
این میزان پیشرفت به خاطر ارتباط با سرمایه داران و سرمایه گذاران و دایره ارتباط با اشخاص فعال در زمینه اقتصاد است. مثلا ممکن است یک رستوران شناخته شده درآمدی برابر ۵ دفتر املاک داشته باشد اما بعد از سپری شدن چندسال میبینید که مدیر یک مشاور املاک با جهشی خیره کننده تبدیل به یک سازنده شده اما مالک رستوران نهایتا چند شعبه به مجموعه خود اضافه کرده .این پیشرفت در شغل مشاور املاک همانطور که اشاره شد به خاطر دایره ارتباط با افراد سرمایه دار است و این ویژگی در کم تر شغلی وجود دارد.
شرایط تاسیس مشاور املاک
برای تاسیس دفتر املاک معمولا شرایط خیلی غیر عادی وجود ندارد. اکثریت افراد جامعه واجد شرایط دایر کردن یک مشاور املاک هستند و شرایطی که اتحادیه مشاور املاک برای جواز کسب در نظر گرفته است معمولا با باقی مشاغل از نظر فردی تفاوت های زیادی ندارد.
شرایطی مانند سن و سوپیشینه کیفری و عدم اعتیاد برای دریافت پروانه کسب املاک تعیینگردیده که معمولا این شروط برای مجوز کسب باقی مشاغل نیز در نظر گرفته میشود.
مراحل تاسیس مشاوراملاک
برای تاسیس مشاور املاک پیشنهاد میشود که ابتدا دوره آموزش مدیریت فنی و مدیریت قرارداد را طی کنید.در مورد ویژگی های این دوره در ادامه با شما صحبت خواهیم کرد.
بعد از طی کردن آموزش باید محل فعالیتی را برای کار انتخاب کنید که محل فعالیت شما معمولا با توجه به شهر و منطقه مورد نظرتان میبایست دارای ویژگی های بخصوصی باشد تا بتوانید در کارتان موفق تر باشید.
بعد از تعیین محل فعالیت نوبت به تجهیز دفتر املاک میرسد سعی کنید مشاور املاک خود را با حداقل هزینه و حداکثر بهره وری تجهیز نمایید.
بعد از تجهیز دفتر املاک نوبت به اخذ جواز کسب مشاور املاک می رسد. بسیاری از افراد این پرسش را دارند که ابتدا باید جواز کسب بگیریم یا ابتدا باید محل فعالیت خود را تهیه کنیم؟
مسلما شما باید ابتدا محل فعالیت را تهیه کنید که یا در مالکیت شما باشد یا اجاره نامه ۳ ساله داشته باشید که معمولا در صورت نداشتن اجاره نامه ۳ ساله یک اجاره نامه بصورت صوری ارائه میکنند.
بعد از درخواست جواز کسب و طی کردن مراحل آن از جمله بازدید بازرسین و اماکن جواز کسب شما صادر میشود و حالا مرحله اصلی کار شما که مدیریت املاک است آغاز خواهد شد.
از مراحل بعدی تاسیس دفتر املاک میتوان به استخدام و رنج بندی و قانون گذاری و تعیین استراتژی کاری و چندین اقدام دیگر اشاره کرد.
نحوه تاسیس دفتر املاک
اگر چه شغل مشاور املاک شغل پردرآمدی است و پتانسیل پیشرفت زیادی نسبت به سایر مشاغل دارد اما میتوان گفت پیشرفت و رسیدن به درآمد بالا در این شغل نیازمند دانش فنی بالاست.
مسلما در شهر شما تعداد زیادی مشاور املاک وجود دارد و از این تعداد املاک شاید تنها ۲ درصد جزو دفاتر املاک ویژه و موفق باشند الباقی دفاتر املاک را میتوان دفاتر معمولی خطاب کرد.
مانند همان مثال رستوران که شاید در یک منطقه رستوران های بسیاری وجود داشته باشد اما میبینید که فقط چند رستوران از این تعداد بسیار موفق هستند و از راههای دور و نزدیک مشتری دارند.این تفاوت فاحش در شغل املاک نیز وجود دارد و دلیل این موفقیت دانش مدیریت صحیح آن مجموعه است.
وقتی که صحبت از دانش فنی مدیریت املاک می شود معمولا ذهن انسان به سمت مسائل حقوقی و قرارداد نویسی و سند خوانی و غیره …می رود و افرادیکه قصد تاسیس املاک دارند گمان میکنند دانش حقوقی و توانایی عقد قرارداد برای موفقیت در این شغل کفایت میکند اما حقیقت این است که دانش حقوقی و عقد قرارداد زمانی برای یک مشاور املاک نیاز است که بتواند یک معامله را تا مرز نوشتن قرارداد انجام دهد. اینجاست که اهمیت دانش فنی مدیریت مشاور املاک مشخص می شود.
پس قبل از اینکه ما بعنوان یک مشاور املاک نیاز به دانش حقوقی داشته باشیم حتما باید دانش فنی مشاور املاک را فرا بگیریم. این دانش فنی شامل مراحل کار یک مشاور املاک بصورت تخصصی است تا با یادگیری اصول حرفه ای شغل املاک بتواند از پس مدیریت مجموعه و معاملات بزرگ و کوچک بر بیاید.
شما برای ورود به شغل مشاور املاک ۲ راه دارید
اولین راه این است که شما دانش فنی مدیریت املاک را تجربه کنید یعنی سالها در این صنف فعالیت کنید تا به درجه ای از دانش مدیریت دست یابید .
دومین راه این است که به جای کسب تجربه و چندین سال صرف وقت با استفاده از یک آموزش جامع الفبای مدیریت مشاور املاک را یاد بگیرید و توسط این دانش بدون کسب تجربه دفتر املاک خود را تاسیس کرده و به طور حرفه ای آنرا مدیریت کنید.