کاشی کاری اتاقهای کوچک ممکن است چالش برانگیز باشد اما در این مقاله میخواهیم با طرح بندیهای مختلف شما را در این امر راهنمایی کنیم. یکی از بزرگترین مشکلاتی که افراد در حین کاشی کاری محیطهای کوچک مانند سرویسهای بهداشتی با آن مواجه میشوند، طراحی و نحوۀ چیدمان کاشیها است. ممکن است بخواهید از سمت در شروع به کاشی کار کنید تا به دیوارها برسید اما این یکی از اشتباهاتی است که بسیاری از افراد مرتکب میشوند. اگر این کار را انجام دهید در نهایت گوشۀ دیوار گیر میافتید و نمیتوانید از آنجا خارج شوید! اگر نمیخواهید که این اشتباه را مرتکب شوید تا آخر مقاله همراه باشید.
اگر میخواهید از یک متخصص کمک بگیرید میتونید در قدم اول میتوانید قیمت نصب کاشی را در شهر خودتان بپرسید. مثلا اگر به دنبال سرامیک کار در تهران باشید یا میتوانید سفارش نصب سرامیک ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، میتوانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.
وسایل و ابزار موردنیاز:
• کاشی
• فاصله دهنده
• تراز
• گونیا
• ماله
قرار دادن کاشیها:
قبل از اینکه شروع به مخلوط کردن و تهیۀ ملات کنید، بایستی کاشیها را روی زمین قرار دهید تا یک طرح کلی دستتان بیاید. پس قبل از شروع به انجام هرکاری، خوب به زمین نگاه کنید و به این سه سوال پاسخ دهید:
1. دلتان میخواهد که کاشیها چگونه و با چه طرحی در کنار هم قرار بگیرند؟
2. کدام قسمت از کاشیها بیش از همه به چشم میآید؟
3. کاشیها چگونه روی زمین نصب شوند؟ آیا نیازی به برش زدن آنها هست یا خیر؟
اگر میخواهید که کاشیها در نواحی اطراف وان و ورودی کامل باشند، کاشیها را به صورت مربعی در کنار هم قرار دهید و آنها در گوشهها بچرخانید تا درست سر جای خود قرار بگیرند و الگو کامل شود.
تعدادی از کاشیها از بسته بندی خود خارج کنید و آنها کنار هم قرار دهید. فاصله دهندهها را بین کاشیها بگذارید تا مشخص شود که چه مقدار دوغاب برای بندکشی نیاز است. بعد از اینکه چیدمان تکمیل شد از آن یک عکس بگیرید تا بعداً اگر گیج شدید به آن بازگردید.
برنامه ریزی برای نصب کاشیها:
حالا وقت این است که تصمیم بگیرید از کجا میخواهید شروع به کاشی کاری کنید. یادتان باشد که نمیخواهید خودتان را یک گوشه گیر بیندازید. ملات به 24 ساعت زمان نیاز دارد تا خودش بگیرد و بعد از آن میتوانید روی آن پا بگذارید. معمولاً بهتر است که کاشی کاری را از دیوار پشتی شروع کنید. ولی اگر این کار را بکنید، قسمتهایی که در چشم هستند آن طور که مدنظرتان است، از آب درنمیآیند. به جای این کار، همانطور که قبلاً برنامه ریزی کردید، کاشیها را روی زمین بچینید و فاصله دهندهها را بین آنها قرار دهید تا اندازه گیری دقیق دستتان بیاید. بهتر است اول ردیفی کاشیهای اطراف محلهای در دید را قرار دهید و ردیف به ردیف کار را پیش ببرید. بعد از اینکه اندازه گیریها برایتان مشخص شد، با استفاده از گونیا، موازی با وان خطی را رسم کنید. با استفاده از تراز یا خط کش، خط را ادامه دهید. ممکن است دیوار اتاق صاف نباشد، پس بهتر است از گونیا و تراز کمک بگیرید تا خطوطی صاف رسم کنید.
نصب کاشی:
حالا زمان نصب کاشیها است. بهتر است قبل از شروع به کار، تعدادی از کاشیها را برش بزنید و در اطراف وان و توالت جای دهید تا مطمئن شوید که نحوۀ چیدمان درست و تمیز از آب درمیآید. حواستان به خط طرح بندی باشد. برای اینکه خطوط کشیده از دید خارج نشوند، با استفاده از ماله کمی ملات روی خطوط قرار دهید. از کاشیهای اطراف وان شروع به کار کنید. خوبی استفاده از کاشیهای برش خورده این است که در نهایت کاشیهای ورودی سرویس بهداشتی، سالم هستند و نمای بهتری نیز به محیط میدهند. کاشیها را روی خط کشیده شده نصب کنید و سپس شروع به نصب کاشیها از دیوار پشتی به سمتی ورودی در کنید. این روش باعث میشود که شما بین کاشی و دیوار گیر نکنید.
در نهایت فاصله دهندهها را بردارید و بین کاشیها دوغاب بریزید تا بندکشی کامل شود. بعد از اینکه دوغاب خشک شد میتوان از درزگیر نیز استفاده کنید تا از استحکام کار مطمئن شوید.